header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Sociaal-Maatschappelijk

Week van het Aangepast Sporten (2 t/m 8 november)

1-11-2020

Van 2 t/m 8 november is het in Flevoland de Week van het Aangepast Sporten. Speciale aandacht aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Ook de Wethouder van Almere, Julius Lindenbergh, staat stil bij deze week: "Ik vind het belangrijk dat in Almere iedereen dichtbij huis kan sporten en bewegen, dus ook Almeerders met een beperking.”

Bij de Almeerse Hockey Club is iedereen welkom en wij vinden dat sport en bewegen voor iedereen mogelijk moet zijn. Wij bieden als sportvereniging aangepast sporten aan onder de vlag ‘ParaHockey’.

In een interview met Almere Deze Week hebben onze Almeerse Parahockeyers Frank Wessels en Juan Andres de Koning het verhaal vertelt wat sporten voor hen betekent. Zo’n mooi verhaal van beide heren met als ultieme droom om Wereldkampioen te worden en dat ParaHockey naar de Special Olympics World Games gaat. Maar net als onze andere leden van de Almeerse vinden zij sporten gewoon erg leuk en goed voor de gezondheid. Het geeft hen vrijheid, levert hen ervaringen op, maar daarnaast vooral vriendschappen! Als club willen we een familieclub zijn, die hockey mogelijk maakt voor een ieder op elk niveau.

Lees in de bijlage het artikel van Frank en Juan.

Wil je weten of ParaHockey wat voor jou is?
Meld je aan voor een proeftraining via [email protected] of bel met Martin de Koning voor meer informatie; mobiel 06 - 44.41.69.23

De trainingen vinden plaats op:

• woensdag van 17.30 - 18.30 uur (jongelui t/m 17 jaar)
  • zondag van 10.30 - 12.00 uur (alle leeftijden)

De les bestaat uit een warming-up, oefeningen en een spel of wedstrijd.

Voor trainingsleden van 18 jaar en ouder houden wij 1,5 meter afstand en zullen wij de groepsgrootte beperken tot max. 4 spelers/speelsters per groep. Daarnaast houden we ons aan de regels die door het RIVM, KNHB en NOC*NSF zijn opgesteld.

Bijlage