header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Belangrijke wijziging in de Registratieplicht Almeerse Hockey Club. EN wat te doen bij klachten/ koorts?!

Nieuws afbeelding 27-8-2020

Vanaf 22 augustus voert de Almeerse Hockey Club de registratieplicht in voor bezoekers van 13 jaar en ouder van het complex. Dit geldt voor leden en niet-leden. Zie ook het nieuwsbericht van 22 augustus op de website.

Wat is er aan de hand?
Er komen vragen binnen of alle teams zich ook voor elke training moeten registreren en dienen spelers tijdens thuiswedstrijden zich ook te registreren? Daarnaast blijkt in de praktijk helaas, dat door gebrek aan vrijwilligers/toezichthouders, dit niet te handhaven is.

Wat voor gevolgen heeft dit voor de Registratieplicht?
Als Corona commissie hebben we ons hierover gebogen en hebben besloten de richtlijnen voor registratie aan te passen, zonder het doel uit ogen te verliezen! Het uiteindelijke doel van de Registratieplicht is om in het geval van een corona besmetting onze leden te waarschuwen/informeren en de GGD te ondersteunen bij hun bron- en contactonderzoek. Deze maatregel is om verdere besmetting te voorkomen en dus ook in ieders belang.

Gezien leden en trainers in LISA staan en wij weten welke teams op welke dag spelen, kunnen wij heel snel een communicatie uitsturen naar de desbetreffende teams of totale club indien nodig of de GGD voorzien van contactgegevens voor hun onderzoek.

Wat verandert er aan de Registratieplicht?
In de bijlage tref je de nieuwe richtlijnen aan m.b.t. registratieplicht. Lees deze aandachtig door. Bijgesloten ook een checklist waarop je kan zien of registratieplicht voor jou geldt of niet en voor bezoekers die geen binding hebben met de club.

Tenslotte willen we hier nogmaals benadrukken:

1. Heb je klachten? Blijf thuis, sla de training of het wedstrijdje over. Laat je testen. Spreek elkaar gerust hierop aan. Je bent pas welkom na een negatieve test of na 10 dagen (hockey) quarantaine. Heb je koorts (gehad) dan geldt dit ook voor gezinsleden.

2. Bij een positieve uitslag van de COVID19-test vragen we je om een bericht te sturen aan jouw LCO en jouw trainer; als je nog onlangs op de club bent geweest. 

3. Als een gezinslid positief test dient het hele gezin 10 dagen quarantaine in acht te houden. Tot die tijd zijn de betreffende leden niet welkom op de Almeerse Hockey Club.

We begrijpen dat je graag wilt hockeyen, maar zo voorkomen we besmettingen en kunnen we allemaal veilig op de club blijven hockeyen en elkaar ontmoeten. We rekenen erop dat iedereen (spelers, begeleiding, ouders en toeschouwers) de eigen verantwoordelijkheid pakt en zich houdt aan deze richtlijnen. 

 

Met een sportieve groet,

Corona Commissie,

Natasja Burdorf, Ronald Gabel, Vivian Cheung, Madelon van der Grijn, Boudewijn Hoeneveld, Dick Hovestadt en de Medische Commissie (Opstellers COVID-19 protocol)

 

Tip: Volledig Covid-19 protocol is te vinden achter de login. Inloggen en dan club - documenten - Corona-protocollen.

Bijlage