header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Almeerse voert registratieplicht conform NOC NSF sportprotocol in!

Nieuws afbeelding 22-8-2020 Vanaf vandaag voert de Almeerse Hockey Club de registratieplicht in voor bezoekers van 13 jaar en ouder van het complex. Dit geldt voor leden en niet-leden.

Het sportprotocol van NOC NSF verplicht sportverenigingen het volgende:

Voor eet- en drinkgelegenheden zoals sportkantines, clubhuizen en hun terrassen gelden de ‘samenkomen’ regels zoals genoemd in hoofdstuk 2, en geldt bovendien altijd: 
• reserveren; 
• gezondheid checken; 
• placeren; 
• bezoekers vragen hun contactgegevens beschikbaar te stellen en toe te stemmen met de verwerking en overdracht van die gegevens ten behoeve van de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. 

Het gaat daarbij om: 
o volledige naam; 
o datum, aankomsttijd en placering van het bezoek; 
o e-mailadres; 
o telefoonnummer; 
o toestemming. 
• deze gegevens mogen uitsluitend verwerkt en bewaard worden voor de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD, uitsluitend door de regionale GGD worden opgevraagd en maximaal 14 dagen bewaren en daarna vernietigen door de exploitant;

Om hieraan te voldoen hebben we een QR code gekoppeld aan een app van LISA. Deze is AVG proof. We vragen bezoekers zich via de QR code te registeren zodat we als club aan deze verplichting voldoen. De QR codes hangen bij de toegangshekken van veld 2 en 3. Hierin volgen we meerdere hockeyclubs die deze registratieplicht de afgelopen week al hebben ingevoerd. 

We kunnen geen onderscheid maken tussen bezoekers alleen voor de velden en bezoekers voor het Clubhuis, buitenbar of terrassen van het clubhuis, dus we vragen alle bezoekers van het complex die 13 jaar of ouder zijn zich bij elk bezoek te registreren via de QR code. Ben je lid registreer dan met je lidnummer en houd je wachtwoord bij de hand. Dan hoef je minder in te vullen!

Is er feedback op de gebruiksvriendelijkheid van de app dan kunt u uw feedback toesturen aan [email protected]