header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

COVID19: Wat te doen als iemand in jouw team positief test

Nieuws afbeelding 20-8-2020 De KNHB komt met nadere toelichting op de richtlijnen in een FAQ pagina. Die is recentelijk weer bijgewerkt op https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/veelgestelde-vragen-over-gevolgen-coronavirus-voor-hockeysport. Kijk er eens naar.

We halen deze er even uit:

Wat te doen als iemand in mijn team positief test?
In het geval van een positieve test in je team, dan is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1 ½ meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Aanvulling Almeerse:
Als een gezinslid positief test dienen spelers 10 dagen quarantaine in acht te houden. Tot die tijd zijn ze niet welkom op de Almeerse Hockey Club. Dit heeft geen effecten voor het team.