header foto header foto header foto header foto header foto
 
CHZ mededelingen

NIEUWS VOOR SENIOREN ! UPDATE 14-05

14-5-2020

UPDATE 14-05 SENIOREN TRAININGEN

MAANDAG 18-05 BEGINNEN DE TRAININGEN VOOR SENIOREN!

Het is zover! Maandag 18 mei beginnen de trainingen voor de senioren. Het trainingsschema vindt je vanaf nu in de Almeerse app of als je inlogt op de website.

We herhalen hier nogmaals de regels die gelden:

 • Houdt anderhalve meter afstand van iedereen!

 • Maximaal 20 personen op één veld; waaronder een trainer/toezichthouder. Betreed het veld niet als je trainer/ toezichthouder niet aanwezig is.

 • De toezichthouder doet zelf niet mee aan de oefeningen en houdt in de gaten dat de regels gehandhaafd worden. Als er naast de toezichthouder ook een trainer aanwezig is, dan mag deze laatste wel meedoen.

 • Na afloop van de training is het de bedoeling om de club direct te verlaten.

 • Het clubhuis en alle ruimtes daarin blijven gesloten.

Aanvoerders van alle teams krijgen vanuit de organisatie 3 documenten met alle instructies. Zij delen deze met hun teamgenoten middels de teamapps. In deze documenten voor spelers, trainers en toezichthouders zijn alle afspraken  en aanvullende informatie te vinden die nodig zijn om er met elkaar voor te zorgen dat we de komende periode kunnen blijven trainen. Rest ons alleen nog om iedereen veel plezier te wensen!

UPDATE 12-05 SENIOREN HOCKEY !

Momenteel wordt er door een groep vrijwilligers hard gewerkt om zo snel mogelijk middels een aangepast trainingsschema alle seniorenteams eenmaal per week te laten trainen. Dit met inachtneming van het KNHB – Corona Protocol. De inhoud van de trainingen zal anders zijn dan normaal met de anderhalvemeter restrictie. Formats voor trainingen zullen met de teams gedeeld worden.

Nog een aantal belangrijke voorwaarden:

Maximaal 20 personen op één veld; waaronder een trainer en een toezichthouder.

 • De rol van de toezichthouder per veld is primair om ervoor te zorgen dat de hier besproken restricties gehandhaafd worden. Deze persoon doet zelf dus niet mee aan de oefeningen.

 • De training mag worden geleid door een van de teamleden en de inhoud van de training moet voldoen aan de anderhalvemeter maatregelen. Dit teamlid is tevens de enige die de ballen en pionnen mag aanraken met zijn/ haar handen. Dus ook degene die na afloop (van de laatste training op dat veld) de materialen schoonmaakt (instructie beschikbaar).

 • Na afloop geen gezamenlijk afsluitend (zelf meegebracht) drankje met elkaar op de club.

 • Ga dus na afloop direct van de training van het terrein af.

 • Het clubhuis en alle ruimtes daarin blijven gesloten.

 • Alle instructies en protocollen worden in de teamapps gedeeld binnenkort.

Het is ontzettend belangrijk dat we met elkaar in deze vorm kunnen blijven hockeyen zolang de situatie daar om vraagt. Houdt je dus aan alle genoemde afspraken! Er zal gecontroleerd worden en wij willen graag hockey kunnen en mogen blijven aanbieden in deze tijd. 

Vanuit de club wordt er getracht toezichthouders (vrijwilligers vanuit arbitrage en andere commissies) per veld te organiseren. Wij doen eenieder de oproep om hierin mee te denken, zodat alle teams straks kunnen trainen. Wil je helpen als toezichthouder bij trainingen, meld dit dan bij de technische commissie. De rol van toezichthouder kan via arbitragecommissie worden gehonoreerd met een fluitbeurt.

Almeerse zal ook, net als bij de jeugd, voor niet leden in de seniorleeftijd een hockeytraining aanbieden. Hierover later meer. Mocht je in jouw omgeving mensen kennen die hiervan gebruik willen maken attendeer ze dan alvast op deze mogelijkheid. Via onze websites en social media kanalen zullen wij binnenkort een en ander aankondigen.

OORSPRONKELIJK BERICHT 07-05:

Op dit moment is de technische commissie en het bestuur hard bezig om alle randvoorwaarden, logistieke uitdagingen en praktische problemen aan te pakken om zo snel mogelijk weer het veld op te gaan. Er zijn een aantal dingen die we daarom nu al graag met jullie delen;

-       Wij hebben over deze ontwikkeling nog géén contact met de gemeente gehad. Dit contact volgt hopelijk voor dit weekend.

-       Er is een groep vrijwilligers gevonden die ons wil ondersteunen bij het opzetten van de trainingen van de senioren. We zijn op dit moment aan het kijken of het mogelijk is voor alle senioren om één keer in de week een training mogelijk te maken die zo dicht mogelijk bij de originele trainingstijd zit. We hebben op dit moment geen uitzicht op genoeg trainers die de trainingen voor de senioren training kunnen geven.  We vragen in het licht van de huidige situatie inzet van de teams zelf. Weet je als team dus iemand die jullie training zou willen geven; neem contact op met diegene en geef dit vervolgens door aan de TC.

-       We hebben helaas alle losse contracten en alle vrijwilligerscontracten stil moeten zetten in verband met de Coronacrisis. Daarnaast zijn er een aantal medewerkers die in verband met persoonlijke situaties andere keuzes hebben moeten maken en die respecteren wij. Dat betekent dat we aangewezen zijn op de welwillendheid van vrijwilligers en een kleine schare betaalde medewerkers. Dat betekent dat we overal uiterst voorzichtig en doelgericht te werk gaan. Ook bij de jeugd zijn op dit moment heel veel vrijwilligers/ ouders aan het helpen.

-       We hebben er voor gekozen om de trainingen in het licht van de huidige situatie (anderhalve meter training) een ander karakter te geven. Er zal meer nadruk op het sociale karakter en de verbindende kwaliteiten van de hockeysport liggen, dan op het sportieve en competitieve aspect.

-       In samenwerking met het SMC Almere is er een uitgebreid aanbod vanuit het Athletic Skills Model aanwezig, waarbij de nadruk ligt op het vergroten van de breedmotorische vaardigheden. Ook de senioren kunnen hier wat ons betreft mee werken, rekening houdend met de anderhalve meter afstand die door het RIVM wordt verplicht.

-       Het kabinet heeft ook ons overvallen met dit bericht. Het op korte termijn (11 mei a.s.) realiseren van deze mogelijkheid zien we op dit moment als onmogelijk. Zoals aangegeven moet er nog contact worden gezocht met de gemeente, moeten we het trainingsschema aanpassen, moeten we voldoende begeleiders/toezichthouders en mensen die kunnen openen en sluiten vinden en nog enkele andere logistieke en praktische zaken die geregeld moeten worden. We mikken daarom op maandag 18 mei aanstaande.  We geven echter geen garanties. We zijn onder meer afhankelijk van de snelheid waarmee de gemeente ons duidelijkheid kan bieden en van de beschikbaarheid van vrijwilligers. We hopen hier uiterlijk donderdag 14 mei duidelijkheid over te geven.

-       We zijn bezig om een nieuw e-mailadres als aanspreekpunt te creëren. Zodra dit beschikbaar is, wordt dit direct via alle mogelijke kanalen naar jullie gecommuniceerd.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws