header foto header foto header foto header foto header foto

CHZ mededelingen

Maatregelen KNHB aangescherpt- Start ABC volgende week veranderd

2-5-2020

Helaas hebben we minder leuk te nieuws te melden in dit nieuwsbericht. In dit stukje van de KNHB hebben we gisterenavond (vrijdag 1 mei) te horen gekregen dat er nieuwe richtlijnen voor het hockeyen zijn uitgevaardigd vanuit het NOC-NSF en de KNHB voor de ABC jeugd. Deze richtlijnen zeggen dat we met niet meer dan 18 spelers en 2 trainers op een heel veld mogen staan. Dat heeft enkele zeer nadelige gevolgen voor het trainingsschema zoals we het de afgelopen anderhalve week hadden gepland, waarbij we 2 teams per veld hadden ingepland.

We hebben besloten om daarom deze week als noodoplossing het trainingsschema zoals afgelopen week gepubliceerd te handhaven en alle teams met het halve team te laten trainen. Dit doen we, omdat we denken dat we in de anderhalve dag weekend die we nu nog voor ons hebben, een andere oplossing helaas niet mogelijk kunnen maken.

Dat betekent ook dat we de aankomende week gaan gebruiken om op de best mogelijke manier gebruik te gaan maken van de nieuwe richtlijnen. Het uitgangspunt is nog altijd om alle teams twee keer in de week training te laten krijgen. Dat betekent dat voor elk team, voor elke training een geheel veld en twee trainers nodig zullen zijn. In de praktijk betekent dit dat we twee keer zoveel trainers nodig hebben dan dat we nu beschikbaar hebben! We zullen daarvoor de hulp van onze leden en bijbehorende gezinnen in moeten schakelen. De aankomende week gaan we daar via de LCO’s, de teambegeleiders en/of trainer/coaches met de leden contact over opnemen.

Voor alle duidelijkheid even kort op een rij wat er deze week gaat gebeuren:

-       Het trainingsschema zoals gepubliceerd blijft van 4 mei t/m 8 mei van kracht!

-       Alle teams trainen met een half team, ingedeeld op alfabetische volgorde. (de eerste zeven van de lijst trainen bijvoorbeeld op maandag en de andere zeven/acht bijvoorbeeld op de woensdag).

-       Keepers mogen er voor kiezen om twee keer te komen; stem dit even af met jouw trainer en/of begeleider.

-       We gaan deze week gebruiken om een nieuw trainingsschema te bouwen, waarbij we proberen te voldoen aan de richtlijnen en aan de wens om twee keer per week te kunnen trainen

-       We hebben de hulp van onze leden hier heel hard bij nodig!