header foto header foto header foto header foto header foto header foto

CHZ mededelingen

Update Coronavirus 24 maart

24-3-2020

Update KNHB 24 maart 2020, 11.05 uur

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit vanzelfsprekend delen op onze website en met de verenigingen.

Voor de Almeerse Hockeyclub betekent dit dat in ieder geval alle evenementen t/m 1 juni worden afgelast, waaronder het Piratenweekend, Dames 1 Bingo, Hemeltaarttoernooi, Almeerse Hockey Academy meikamp en de sessies die ingepland waren m.b.t. de toekomst van de Almeerse (Visiesessies). Ook de ALV die eind april gepland stond is tot nader order uitgesteld.

M.b.t. het aflopen van de Coronamaatregelen voor sportverenigingen wachten we het advies van NOC*NSF en de KNHB af.

Veelgestelde vragen over deze maatregelen en de effecten ervan op de hockey vind je hier: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie