header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Corona Update

Nieuws afbeelding 10-3-2020
Het kan je niet zijn ontgaan…..alle commotie m.b.t. het coronavirus. Het virus is inmiddels ook in Nederland opgedoken. Nog niet bij de Almeerse, maar iedereen kan in aanraking komen of zijn geweest met het virus. Er is echter geen reden tot paniek, zolang we met elkaar alert zijn en de geldende regels van het RIVM in acht nemen.

In dat kader willen we graag afspraken maken om te voorkomen dat het coronavirus ongewild verder verspreid wordt. 

Heb je koorts en/of last van je luchtwegen? En ben je daarnaast in de afgelopen twee weken in een land/regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus (China, Hong Kong, Singapore, Zuid Korea, Iran, Italië)? Of heb je contact gehad met iemand die daar is geweest en last heeft van een verkoudheid of griep? Raadpleeg dan eerst je arts of de plaatselijke GGD. Zij zullen bepalen of een onderzoek naar het coronavirus noodzakelijk is. 
 
Hou rekening voor jezelf met strengere hygiëneregels. Jullie worden verzocht regelmatig je handen te wassen. Niet heel even….maar minimaal 20 seconden met desinfecterende zeep. Gebruik hierbij papier om je handen te drogen. Uiteraard zijn de blowers bij de Almeerse ook goed. 

En als je moet hoesten of niezen, doe dat vooral in je elleboog en niet op je handen. Of gebruik papieren zakdoekjes. 

Neem je eigen bidon mee bij wedstrijden en trainingen en drink even niet uit de bidon van een ander. Gebruik als scheidsrechter alleen je eigen fluitje en laat je bitje niet slingeren, maar stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem even niet in hebt.

Een flesje desinfecterende handgel is geen overbodige luxe. 

En het handshaken….dat doen we voorlopig even niet op advies van de KNHB.

Misschien wat overtrokken maar beter even voorkomen dan genezen. Als iedereen zich houdt aan bovenstaande voorschriften kunnen we mogelijk de verspreiding van het coronavirus in toom houden. 

Er zijn op dit moment geen zwaarwegende redenen om de hockeycompetitie stil te leggen of wedstrijden niet door te laten gaan. Mocht daar vanuit de KNHB verandering in komen dan zullen we daar zo snel mogelijk over communiceren. 

Meer informatie kun je vinden op de site van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus