header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

"De Almeerse Hockey Club is voor en van iedereen!"

Nieuws afbeelding 11-10-2019

Vandaag 11 oktober is het Internationale "Coming Out Day”; een dag waarop bijzondere aandacht is voor het moment dat LHBT’s uitkomen voor hun seksuele geaardheid. Internationaal wordt de regenboog als symbool voor diversiteit gebruikt. Sport verbindt en de Almeerse Hockey Club vindt dat hockey een sport is voor iedereen.

Zoals onze oprichter Cees van Baar 40 jaar geleden zei: "De Almeerse is van iedereen! Vanaf oprichting tot in de toekomst. Wij sluiten niemand uit. Laten we kiezen voor wit voor ons clubtenue, want iedereen heeft wel een wit shirt in zijn kast liggen.” Iedereen is welkom op onze club, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur. Iedereen heeft recht om met respect behandeld te worden en te kunnen sporten in een veilige omgeving.

De Almeerse wil daarom vandaag extra aandacht vragen voor dit onderwerp. Wij vinden dat iedereen zichzelf mag zijn. Juist de diversiteit maakt het leven zo kleurrijk! Diversiteit aan leden is kenmerkend voor onze hockey club en dat maakt ons uniek. Iets waar we trots op mogen zijn.