header foto header foto header foto header foto header foto
 
Evenementen

Piratenweekend in aantocht

Nieuws afbeelding 20-5-2019 Piratenweekend in aantocht!

Traditiegetrouw meert ook dit jaar het Piratenschip van kapitein Jek Sperro aan op de Almeerse. Tijdens eerste en tweede Pinksterdag monsteren maar liefst bijna 80 kleine piraten aan voor een kort verblijf aan boord.

Bemanning
Het schip wordt bemand door wel 10 echte Piraten onder leiding van Stien Struis. Maar wat doen deze piraten als ze niet aan het varen en roven zijn?   Een korte blik achter de schermen onthult het volgende team:

Renate van Bruggen (Stien Struis), Jeroen van Bruggen (Jek Sperro), Natascha van 't Hooft (Natas Onthooft), Tanya Bastens (Toffe Tanya), Mark la Grouw (Grijsbaard), Marc van Waes (Maffe Marc), Jeroen Kooij (Long John), Minke Jorritsma (Linke Minke), Arto van Kerkhof (Steekje Los) en nog een aantal hulppiraten.

Renate is sinds 4 jaar de drijvende kracht achter dit spektakel. Het team van vrijwilligers wordt zorgvuldig samengesteld op basis van vooral enthousiasme maar ook is kennis door eerdere inzet hartstikke welkom.

Het eerste overleg voelt als een soort familie re√ľnie, waarbij het lijkt alsof ze elkaar jaren niet hebben gezien. Deelname aan het team van piraten lijkt een band te smeden voor het leven...

Ketelbinkies
Naast een vast aantal piraten zijn er gedurende het verblijf 16 ketelbinkies aanwezig, die als duo een groep van maximaal 10 piraatjes begeleiden. Ook het team van ketelbinkies is met zorg samengesteld en bestaat uit een mix van  meisjes uit de 2de jaars A-jeugd.

Als ketelbinkie moet je niet alleen sportief en enthousiast zijn, maar ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Tenslotte heb je als ketelbink 24 uur lang de verantwoordelijkheid over kinderen uit de jongste jeugd....

Programma 2019
Wat kunnen de piraatjes dit jaar weer verwachten? Veel nieuwe vrienden/vriendinnen, veel sport en spel, uitstekende catering, spanning en sensatie, maar vooral herinnering voor het leven. Voor elk lid van de Almeerse zijn er diverse hoogtepunten van het piratenweekend, hemeltaart toernooi tot aan natuurlijk het Het Grote Weekend.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Countdown