header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Tophockey Junioren

Kick Off Toptoernooi A/B

Nieuws afbeelding 16-5-2019
Kick Off Toptoernooi 24 augustus

Op 24 augustus organiseert de Almeerse voor de tweede maal het succesvolle Kick Off Toptoernooi A/B. Voor de JA1, MA1, JB1 en MB1 is dit een vast onderdeel van de voorbereidingsweken voorafgaand aan het seizoen. Er worden maar een paar voorbereidingstoernooien op dit niveau georganiseerd en de Almeerse hoopt op termijn de naam te veroveren van het beste voorbereidingstoernooi op top niveau.

Super A/B en Landelijk

Dit jaar hebben de organisatoren Jeroen Kooij en Debby Lautenbach de lat extra hoog gelegd, als het gaat om het niveau van de teams. Alle gastteams moeten minimaal super A/B of Landelijk hebben gespeeld en de club moet een goede trackrecord hebben met continue teams op dit niveau in de competitie.

Voorbereidingstoernooi versus funtoernooi

De "normale" toernooien op de Almeerse zijn altijd voorzien van een flinke dosis funfactor en meerdere mogelijkheden om ergens winnaar in te worden. Het Kick Off Toernooi is echter een serieus voorbereidingstoernooi.

Per poule spelen er 4 topteams 6 wedstrijden volgens het uit/thuis-principe. De teams spelen 3 wedstrijden van 25 minuten voor de lunch en 3 wedstrijden na de lunch. Elk team sluit de dag af met de shootouts, deels om soms het verschil tussen de nummer 1 en nummer 2 in de poule te bepalen en deels om te oefenen met presteren onder druk.

Bondsscheidsrechters

Net als vorig jaar wordt onder leiding van Daan Westerhout een team van bondsscheidsrechters gevormd, die de wedstrijden zullen gaan begeleiden. Uiteraard zal de organisatie er voor zorgen dat het deze dames en heren aan niets zal ontbreken.

Catering inclusief avondmaal

Maria & Astrid en hun team zullen dit jaar de volledige catering in handen nemen. Niet alleen een gezonde lunch, bitterballen en waterijsjes, maar ook een afsluitende avondmaaltijd met alle deelnemers, coaches, begeleiders, scheidsrechters en de organisatie.

Communicatie
Ben je geselecteerd voor de JA1, MA1, JB1 of MB1, dan kun je dit event nu al in je agenda plaatsen. Uiteraard zul je te zijner tijd nog meer informatie ontvangen met nadere details.