header foto header foto header foto header foto

40 jaar Almeerse

Sandra Blaas

Nieuws afbeelding 12-6-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

Jullie kunnen me kennen als Coach van de meisjes B8, of als lid van de G-commissie en misschien ook wel van mijn nominatie als vrijwilliger van het jaar (vorig jaar).

Hoe ben je coach geworden?

Na 3 jaar te hebben begeleid vroegen de meiden eigenlijk zelf of ik ze niet wilden gaan coachen. Ik ben nooit coach geweest maar voelde me zeer vereerd en heb dit seizoen voor het eerst deze stap gewaagd. Tot nu toe vind ik het ontzettend leuk.

Wat doe jezelf in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik moeder van 3 kinderen Bram, Lisa en Tyn.  Lisa en Bram spelen beide hockey en de jongste beoefend al 5 jaar rugby. Ook werk ik als office assistant bij Yakult, wat een ontzettend leuke en afwisselende baan is.

Hoe combineer je coachen met je werk?

Dat gaat eigenlijk vanzelf. nou ja soort van. Als ouder woonde ik sowiezo elke wedstrijd al bij. En dus de stap van begeleiden/coach was voor mij een kleine verandering.

Hoe ben je als coach?

Hoe ik als coach ben zou jij eigenlijk aan de meiden moeten vragen, ik hoop dat ze dan zeggen toegankelijk, rechtvaardig en sportief. Wat wel gelijk in mijn opkomt is dat ik met Sinterklaas een chocoladeletter van de meiden kreeg met een kaartje waarop stond dat ze PUUR gelukkig met me zijn. Dat doe wel wat met je moet ik zeggen.

Wie is je idool in de hockeywereld?

Bij mij komt gelijk Naomi van As op. Wat mij opvalt bij haar is naast haar fantastische hockeyspel dat ze altijd zo ontzettend benaderbaar is. Of ze nu gewonnen of verloren hadden je zag haar altijd tijd vrij maken voor alle meisjes die langs de lijn op haar stonden te wachten voor het maken van een Selfie met haar. Ik weet dat zij voor duizenden meisjes een idool is en zij zeker daarom zijn gaan hockeyen.

Hoe omschrijf je de sfeer op de club?

Ik denk dat wij ontzettend trots mogen zijn op de Almeerse. Elke keer na een uitwedstrijd denk weer. Wat hebben wij het toch goed voor elkaar in Almere. Mooie watervelden, top kantine en een ontzettend gezellige club. Waar iedereen zich welkom en thuis kan voelen.