header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
40 jaar Almeerse

Monique Priessen.

Nieuws afbeelding 15-5-2019

Waar kennen we je van bij de Almeerse?

De meeste kennen mij denk ik als de moeder van Daphne Priessen. Mijn dochter hockeyt geruime tijd bij de Almeerse. Maar misschien kennen ze mij ook via mijn man Lars Priessen, hij is een van de koks tijdens het veelbesproken HGW weekend!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben getrouwd en heb twee fantastische kinderen. Naast mijn gezin, werk ik in het onderwijs. Op dit moment ben ik leerkracht van groep 7 bij basisschool Crescendo. Er hebben zich een hoop hockeyende kinderen mijn groep gepasseerd.

Om te bewijzen dat hockey geen sport is voor watjes hebben we een keer in de groep een wedstrijdje gehouden. Het waren de hockeymeisjes die het langer volhielden dan de voetbaljongetjes.  

Ook ben ik hobbyfotograaf. Ik maak graag sportreportages, maar ook portret- of natuurfoto’s. 

Van welke lijn ben jij de lijncoördinator (LCO)?

Op dit moment ben ik LCO van de prestatielijn. Zowel van de meisjes als van de jongens. 

Hoe lang ben je al LCO?

Inmiddels ben ik alweer vijf jaar LCO binnen de club. Ik ben gestart als LCO van een aantal breedte teams. Inmiddels neem ik alweer twee jaar de prestatieteams voor mijn rekening. 

Wat is/was je grootste motivatie om LCO te zijn/worden?

Het is fijn om een steentje bij te kunnen dragen voor de club. Ik heb verschillende dingen gedaan. Op een gegeven moment was er echt een LCO nodig en heb ik mij daarvoor opgegeven.

Als LCO kun je veel vanuit huis regelen en dat maakt het dat het voor mij goed te doen is naast mijn fulltime baan. Als LCO zorg je dat de teams met genoeg spelers op pad kunnen en mag je nieuwe leden ontvangen. Tijdens de selectietrainingen zorg je ervoor dat iedereen weet waar hij of zij moet zijn. 

Hoeveel tijd besteed jij gemiddeld aan het LCO-schap?

De ene week is het wat drukker dan de andere week. Ik denk dat het mij gemiddeld 2 uur per week van de straat houdt. 

Hoe werkt samenwerking met ouders?

Het contact met ouders is prima. Ze weten mij te vinden wanneer dat nodig is. Over het algemeen fungeer ik dan als tussenpersoon. 

Hoe werkt samenwerking met spelers?

Als LCO heb ik eigenlijk niet direct contact met de spelers, dat is meer de taak van de hoofdtrainer en de coach. Over het algemeen heb ik wel goed contact met spelers, maar dan niet in mijn hoedanigheid als LCO.

Hoe werkt de samenwerking met de Almeerse en andere LCO’s onderling?

De samenwerking met de Almeerse en de LCO’s is prima. Met de andere LCO’s heb ik vooral contact als er vervangende spelers gezocht moeten worden. Er wordt dan vaak snel en adequaat gereageerd, dat is super fijn. 

Wat is de grootste frustratie van een LCO?

Wanneer het niet lukt om invallers te regelen voor een team die echt een tekort heeft. Het gaat mij echt aan mijn hart als ik weet dan een team met 10 spelers op pad moet. Gelukkig komt het zelden voor. 

Hoe zouden leden en/of ouders een LCO kunnen helpen?

Blijf er als lid en als ouder bewust van dat hockey een teamsport is. Zeg niet zomaar een wedstrijd af. Als speler heb je een commitment naar je team. Jouw team kan niet zonder jou. Niet komen is eigenlijk gewoon een no-go.

Waarom zou je iemand aanraden om LCO te worden?

Een club zonder vrijwilligers is geen club. Wanneer je affiniteit hebt met plannen, je graag vervanging regelt voor meerdere teams en wat tijd over hebt in je vrije tijd, dan staat echt niets je in de weg! Meld je aan!

Op welke wijze zou LCO-er zijn nog leuker worden?

Laat het regelen van invallers echt aan de LCO’s over. Ga dit niet zelf regelen. Het zelf regelen kan meer onrust veroorzaken dan dat je misschien in eerste instantie denkt. 

Wordt niet meteen boos wanneer je zoon of dochter in een team is geplaatst wat je niet had verwacht. Klim niet meteen met al je emoties in je mail. Slaap er nog even een nachtje over en bedenk goed waar het eigenlijk precies om gaat. Mail dan gerust, er wordt echt wel naar je geluisterd, maar verwacht geen wonderen. 

Hockeyen is meer dan alleen maar in een topteam of prestatieteam spelen. Het moet vooral leuk zijn. Leuk heeft je zoon of dochter het niet, wanneer het moet gaan spelen in een team dat ver boven zijn of haar niveau ligt. Dat is vaak de reden dat de trainers niet voor uw zoon of dochter hebben gekozen en niet omdat uw zoon of dochter zijn of haar best niet heeft gedaan. 

Hoe zou een hockeyweekend verlopen wanneer we geen LCO’s zouden hebben? 

Dan zouden er wellicht teams zijn die met invallers spelen die niet mogen invallen. Bijvoorbeeld: wanneer je als team iemand mee laat spelen die zelf in een hogere klasse speelt, dan kan het zijn dat de club, het team van de bond een boete opgelegd krijgt. Naast de boete worden er dan ook punten in mindering gebracht. 

Heb je nog andere functies binnen de club (gehad) en zo ja welke?

Jazeker. Ik ben van verschillende teams coach, begeleider en manager geweest. Ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan. Ik heb deel uitgemaakt van de communicatiecommissie en ik maak zo nu en dan foto’s van wedstrijden. 

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Nee helemaal niet. Mijn familie is meer een voetbalfamilie. Ik begreep in eerste instantie ook niet zo veel van het spelletje. Ik weet nog dat we voor de eerste keer bij de Heren 1 kwamen kijken en stond te juichen dat de bal in het doel ging….. Ik snapte niet zo goed waarom het geen punt was….. (er werd van buiten de cirkel gescoord).

Heb je zelf een echt hockeygezin?

Als gezin zijn wij van hockey gaan houden. We zijn regelmatig op de hockeyclub te vinden en bezoeken heel graag de wedstrijden van de Dames en de Heren1. 

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Dat de Heren 1 naar de hoofdklasse promoveerde. Wat een feest was dat zeg. Niet te beschrijven. Tijdens dit schrijven hoor ik dat de Heren 1 in de hoofdklasse blijft. Super fijn! Gefeliciteerd mannen, echt verdiend weer!

Wie is/was je idool in de hockeywereld (toen of nu)?

Ik heb een hoop (oud)leerlingen op de hockey zitten en die zijn natuurlijk allemaal mijn idool. Leah Kraan, Manuel Verga, Jochem Schnieders, Jamie Brandwijk, Shannon en Dyanne La Grouw, Bas Kusters, Valentina en Gianluca Welleman, Pim Donkers, Regency Schenkers, Mayra van Velzen, Julia Acda, Merel Bruijnings, Esmeralda Post, Joëlle en Zoë Vrijburg, Christa en Tosca Goudsmit, Lois Jonker, Susan Lanting, Solenn Groenestein en natuurlijk… Daphne!

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 Ultimate edition?

Het verbindt, het wordt een feest, het gaat gezellig worden, waarom niet???Reacties


Daphne Priessen

14-5-2019 @ 21:33:31 |Dank je wel mamma!!

Mark la Grouw

15-5-2019 @ 12:32:01 |Geen woorden maar daden😘

Monique Priessen

16-5-2019 @ 21:44:54 |😎

Reageer op het nieuws