header foto header foto header foto header foto
 
40 jaar Almeerse

José Coolen.

Nieuws afbeelding 14-5-2019


Waar kennen we je van op de Almeerse?

Als ouder van Marit Brouwers, alweer zo’n 10 jaar lid van deze club en als begeleider van MC1 en MB1 de afgelopen jaren. Misschien ook wel als de begeleider met het ‘boekje en de tas met Dextro, een dekentje tegen de kou, pleisters, tape, handenwarmers en zakdoekjes’

Wat is het leukste aan teammanager/begeleider zijn?

Je maakt de wedstrijden en de teamontwikkelingen veel bewuster mee. Ik heb het geluk gehad dat ik samen met de trainer/coaches de afgelopen jaren veel bijkomende zaken heb kunnen regelen. Het doet mij plezier als ik merk dat het team mijn inspanningen ook  waardeert.

Zijn er ook nadelen aan je functie als teammanager/begeleider?

Je maakt bewust de keuze om iedere zaterdag klaar te staan voor het team. Gekscherend zeg ik wel eens dat ik er een dagtaak aan heb. Natuurlijk zijn er wel eens minder leuke dingen, maar dat heb je overal. Ik heb al 4 jaar lang heel veel plezier als begeleider.

Wat heeft je voorkeur, 1 teammanager per team of een duo?

Dat zou ik niet weten. Ik heb het altijd alleen gedaan, maar ik kan me voorstellen dat sommige ouders het gewoon niet fulltime kunnen doen. Als ik hulp nodig heb is er een achterban aan ouders waar ik een beroep op kan doen en mij graag helpen. Dat is fijn om te weten.

Wat doe je eigenlijk als teammanager/begeleider?

Ik regel in samenspraak met de trainer/coach allerlei bijkomende zaken voor het team. Ik zorg ervoor dat de trainer/coach bezig kan zijn met de trainingen en wedstrijden. Ik kan me voorstellen dat elke trainer/coach dit anders invult, afhankelijk van de behoefte. Ik regel o.a. alle berichtgeving rondom de wedstrijden, zoek in overleg tegenstanders voor oefenwedstrijden, organiseer teamactiviteiten. Tijdens de wedstrijden houd ik het wisselschema in de gaten. Zorg voor de speelsters op de bank. Verder houd ik het verloop van de wedstrijd bij in mijn boekje en juich heel hard als we een doelpunt maken.

Welke functies heb je gehad binnen de club?

Geen. Wel in de beginjaren bardienst gedraaid en na het behalen van mijn scheidsrechtersdiploma ook wedstrijden gefloten.

Wat doe je zelf in het dagelijks leven?

Ik werk als managementassistent en heb een horeca-achtergrond. Dienstverlening en zaken regelen zit in mijn bloed.

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Nee, als kind heb ik op turnen gezeten en later heb ik aan softball gedaan. Wel was ik regelmatig in Eindhoven (bij toen nog EMHC en Oranje Zwart) langs de lijn te vinden om te kijken naar wedstrijden van vriendinnen.

Welke positie(s) speel(de) je?

Bij het softball ben ik korte stop en catcher geweest.

Heb je zelf een hockey gezin?

Naast Marit heeft onze zoon ook een aantal jaar gehockeyd. Hij heeft daarna de keuze gemaakt om zich toe te leggen op wedstrijdzeilen.

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Dat zijn er best wel wat. Ik vind elke  overwinning een herinnering waard. Scoren in de laatste secondes van de wedstrijd en dan kampioen worden met je zaalteam bijvoorbeeld.

Wie is/was je idool in de hockeywereld (toen of nu)?

Ik heb niet echt een idool. Ik heb respect voor de jongens en meiden die elke week weer het beste uit zichzelf en hun teamgenoot halen. Hard werken, tegenslagen verwerken en winst vieren. Een aantal jaar geleden speelde het Nederlands elftal op de Almeerse. Na de wedstrijd ben ik met Robbert Kemperman en Marit op de foto gegaan. Blijft een leuk plaatje!

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 Ultimate edition?

Het is leuk om op deze manier het 40-jarig bestaan van de Almeerse te vieren met elkaar.Reacties


Marit Brouwers

10-5-2019 @ 15:04:16 |Leuk!

Michelle Tjon

14-5-2019 @ 17:38:45 |Onze Super Jose! ❤️

Reageer op het nieuws