header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Girlsonly Toernooi groot succes

Nieuws afbeelding 19-4-2019
Op Goede Vrijdag werd op de Almeerse het Girlsonly Toernooi gespeeld. Meer dan 200 meisjes uit de breedtelijn D en C speelden in 4 poules om de prijzen. Bijna alle teams hadden zich geheel in de stijl van het toernooi gekleed. Uiteraard voerde de kleur roze de boventoon.

Het feest begon al op donderdag avond, waarbij een groot aantal ouders de organisatie kwam helpen bij het versieren van de club. Honderden roze ballonnen, slingers, vlaggen, roze tafelkleden en andere accessoires werden aangebracht.

Vanaf 8.30 waren de teams welkom en zo kwamen er uit verschillende windstreken teams naar de Almeerse. Van Holten in het oosten, Nieuwegein uit het midden van het land tot Den Haag in het westen. Er was slechts plaats voor 16 teams, waarvan er maar liefst meer dan de helft van buiten Almere kwam.

Voor elke team had de organisatie een Goodie Bag gemaakt met bonnen voor het cateringpakket, roze bekers, roze servetten, roze consumptiemunten voor de ouders/begeleiders, sportpet + roze fluitje & water voor de scheidsrechter. Een van de hoofdsponsers van de Almeerse, Indian Maharadja was bereid voor alle meisjes de gewilde sportbandjes ter beschikking te stellen. Bij deze willen wij Indian Maharadja dan ook nogmaals danken voor deze productsponsoring.

Voor elk team was een eigen tafel gereserveerd waar roze limonade en een roze koek natuurlijk niet mochten ontbreken binnen het thema. Vanaf 9.30 stonden alle meisjes op het veld om te starten op een 1/4 veld met een 5x5 game. De echte hockeywedstrijden stonden vanaf 10.00 op het programma. Elke team speelde tijdens het toernooi 6 wedstrijden. 3 wedstrijden in de ochtendpoule en 3 in de middag in een nieuwe poule op basis van de prestaties van de ochtend.

Elk team had gezorgd voor een eigen scheidsrechter, die wij bij deze nogmaals willen bedanken voor hun inzet. Speciale dank aan Bert Olieman die bereid was om de scheidsrechtersrol op zich te nemen voor een gastteam, dat last minute zonder eigen scheidsrechter kwam te zitten.

Tevens speciale dank voor Soleil en Siana uit de Almeerse MC7, die op hun vrije dag wilden invallen bij het gastteam uit Amerongen. Deze dames laten zien dat liefde voor de Almeerse en voor hockey niet alleen betekent dat je voor de Almeerse wilt spelen, maar ook dat je bereid bent te helpen om een Almeers Toernooi tot een succes te maken.

Het cateringpakket was net als bij onze andere events bereid door de Almeerse Bar en bestond o.a. broodjes, fruit, drinken, waterijsjes, verpakte wafel en bitterballen. Elk team kon op eigen gelegenheid en eigen tijd een lunchbox halen. Het prachtige weer gaf de keuze om dit of binnen of buiten op te eten.

Omdat er nieuwe tafels en banken in het clubhuis zijn geplaatst hadden we deze keer ook de beschikking over de biertafels en banken voor buiten. Waren we gewend om gebruik te maken van de wedstrijdtafel in het clubhuis, deze keer hadden we gekozen voor een partytent buiten met daarin de wedstrijdtafel en de EHBO.

In de middag streden alle teams op sterkte in hun nieuwe poules. Ondanks de oplopende temperatuur werd elke wedstrijd net zo fanatiek gespeeld als in het ochtend blok. Uiteraard werd ook voor dit toernooi gebruik gemaakt van onze online tournooi software, zodat iedereen op zijn mobiel de wedstrijden en uitslagen live kon volgen.

Nieuw was ook de test met een aparte whatsapp groep waarin alle mededelingen naar de begeleiders, ouders en coaches werden verzonden. Naar onze mening voor herhaling vatbaar, al is het alleen maar om zo sneller de maskers van Almeerse MD4 weer eens terug te vinden.

Tussen de wedstrijden door hebben de teams meegedaan aan extra opdrachten, die via de whatsappgroep werden gedeeld, om zo extra kans te maken op de Girlsonly Mega Trofee. De dag werd tradititiegetrouw afsloten met shootouts, waarbij elk team 15 pogingen kreeg om de keeper te passeren. Complimenten ook aan de keepers die in de brandende zon bij meer dan 20 graden in volledige bepakking aan deelnamen.

Uitslagen:

3. Almere MD4
4. Almere MD6

Mega Girlsonly Trofee: Almeerse MC3

De Toernooicommissie wil iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt (nogmaals) danken voor hun inzet.

Benieuwd naar de volgende Toernooien?
30 mei Hemeltaart Toernooi (inschrijven nog mogelijk)
22 juni 6x6 Ultimate Edition voor ALLE leden (binnenkort meer info)

Sophia Olieman

20-4-2019 @ 8:47:50 |Het was een leuke dag!!

Evi Meijer

20-4-2019 @ 9:03:28 |Wat een geweldig evenement! Top georganiseerd, veel fun en wat een weer!

Wouter Daniels

20-4-2019 @ 13:20:39 |Super leuk evenement! Geweldig georganiseerd! De meiden hebben genoten!

Siana Willemse

21-4-2019 @ 15:44:38 |Was een goed georganiseerd toernooi! Ik vond het leuk om in te vallen bij het team uit Amerongen

Bart Rietmeijer

22-4-2019 @ 16:13:37 |super georganiseerd toernooi, dank aan alle vrijwilligers.

Miranda Kraak

23-4-2019 @ 6:53:26 |Complimenten aan de organisatie!