header foto header foto header foto header foto

ABN AMRO Foundation lanceert ‘Hockey Experience’ voor basisschoolleerlingen

Nieuws afbeelding 8-3-2019
Doelen stellen, samenwerken, successen vieren: van een teamsport als hockey kun je veel leren. ABN AMRO Foundation lanceert daarom samen met tophockeyers Billy Bakker, Glenn Schuuurman en Mirco Pruyser de Hockey Experience. Een nieuw lesprogramma waarbij kinderen op school én op het veld kunnen kennismaken met het spel, onder begeleiding van vrijwilligers van ABN AMRO. Op 4 april 2019 wordt op de Almeerse Hockey Club de eerste georganiseerd. De tweede grote editie vindt later die maand plaats tijdens de Euro Hockey League in Eindhoven.

Leren van tophockeyers
Hockey draait om plezier maken en samenwerken. Toch hebben veel kinderen nog nooit een wedstrijd gezien, laat staan zelf een stick vastgehouden. Speciaal voor bovenbouwleerlingen heeft ABN AMRO Foundation een sportief programma ontwikkeld: de Hockey Experience. Op school krijgen de kinderen eerst les over de skills die je nodig hebt in een teamsport, bijvoorbeeld Samenwerken, Plezier en Dromen & Doelen. Deze thema’s komen terug op het hockeyveld, waar o.a. internationals Billy Bakker en Mirco Pruyser van het BP College een uitgebreide training verzorgen.

Partners met oog voor kinderen
Beide onderdelen van de Hockey Experience wordt begeleid door vrijwilligers van ABN AMRO. Om zich voor te bereiden, werken ze aan hun presentatietechniek en krijgen ze een hockeyclinic. Ook zetten de deelnemende hockeyverenigingen op de club eigen vrijwilligers in. Willen de kinderen nadien blijven hockeyen? Dan spant de organisatie zich in om een lidmaatschap te financieren.

Almere, Eindhoven en meer
Tijdens de  eerste editie gaan 127 leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van basisschool de Caleidoscoop uit Almere met de Hockey Experience aan de slag, onder begeleiding van 35 ABN AMRO-vrijwilligers. Op donderdag 18 april gaan ruim 200 kinderen aan de slag op de Euro Hockey League. Daar kunnen ze meteen met eigen ogen tophockeyers in actie zien. ABN AMRO Foundation wil het hockeyprogramma volgend schooljaar op nog minstens 9 basisscholen introduceren.

De klik tussen ABN AMRO en hockey
ABN AMRO en hockey gaan al jaren hand in hand. De bank is hoofdsponsor van 7 hoofdklasseclubs in Nederland, steunt nog eens 55 lokale clubs en organiseert verschillende hockeyevenementen, waaronder aantal grote G-Hockey activiteiten. Ook is ABN AMRO hoofdsponsor van de Euro Hockey League (EHL), de Europese herencompetitie voor clubteams . Dit toernooi vindt van 17 tot en met 22 april 2019 wederom plaats op hockeyvereniging Oranje-Rood in Eindhoven.

Wat is ABN AMRO Foundation?
ABN AMRO heeft een doel: banking for better, for generations to come. Met ABN AMRO Foundation (opgericht in 2001) zet de bank zich in voor kinderen die opgroeien in een minder kansrijke omgeving dan leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld vanwege sociale of financiële omstandigheden. Om deze groep te bereiken, worden deelnemende scholen geselecteerd samen met het Jeugdeducatiefonds. Elk jaar werken rond de 8.000 ABN AMRO-collega’s als vrijwilliger mee aan zo’n 300 activiteiten. Elk met dezelfde missie: de horizon van de kinderen verbreden. Want daar kunnen ze later weer op bouwen.