header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

VOG: Veiligheid voor onze (jeugd)leden

Nieuws afbeelding 3-10-2018
Als Almeerse HC zijn wij ontzettend blij met ons personeel en onze vrijwilligers, want zonder deze mensen kan de club niet bestaan. Uiteraard vinden wij het belangrijk dat dit gebeurt in een veilige omgeving, een veilige omgeving waar onze (jeugd)leden met plezier kunnen hockeyen. 

Met ingang van seizoen 2018-2019 vinden wij het van belang dat naast onze vaste krachten al onze vrijwilligers (bestuursleden, commissieleden, coaches, trainers, begeleiders & managers van jeugdteams en G-hockey, LCO's, etc.) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Een VOG is een verklaring van het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarbij gecontroleerd wordt of de aanvrager strafbare feiten heeft gepleegd die een risico vormen voor onze leden. Een VOG wordt dan ook voor een bepaalde activiteit/bepaalde activiteiten aangevraagd.

Vanaf heden krijgen alle betrokkenen een link via de mail toegestuurd om de VOG aan te vragen. Dit zal in een aantal fases gebeuren. De aanvrager moet dit aanvraagproces zelf doorlopen. De aanvraag is gratis en wordt gesubsidieerd vanuit het Ministerie NOC/NSF. 

Voor het aanvragen van een VOG heeft de aanvrager een DigiD nodig (www.digid.nl). De VOG zal na het aanvragen binnen 6 tot 8 weken gestuurd worden naar de aanvrager. Deze dient hiervan digitaal een kopie in te leveren bij de HR Commissie van de Almeerse ([email protected]).

De VOG is 3 jaar geldig en dient elke 3 jaar opnieuw aangevraagd te worden. Indien men reeds in het bezit is van een geldige en recente VOG, dan is deze alleen van toepassing als deze voor dezelfde activiteit is aangevraagd.

De Almeerse HC wil niet alleen veiligheid borgen door het verplicht kunnen overleggen van een VOG, maar heeft daarnaast ook een Vertrouwens Contact Persoon aangesteld, voert een gedegen aannamebeleid (referenties checken van personeel), heeft in het kader van de AVG een privacy verklaring en het hanteert de gedragscode van de Almeerse HC. Iedere participant binnen de Almeerse dient die gedragscode te hebben gelezen.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws