header foto header foto header foto header foto header foto
 
CHZ mededelingen

Trainersopleidingen op de Almeerse van start!

20-6-2018

Vanaf het seizoen 2018/2019 zal er een nieuwe trainersopleiding van start gaan op de Almeerse. De opleiding richt zich op alle mogelijke niveaus; van fanatieke ouder, tot leergierige jonge trainer! 


Vanaf vandaag kan je je inschrijven op de nieuwe trainerscursus door een mailtje te sturen naar [email protected]! Lees nu snel hieronder verder! 

Deelnemen aan de cursus is gratis en is altijd verbonden aan het geven van trainingen (en eventueel coachen) van een team. Dus geef je op en laat weten welke categorie je voorkeur heeft om training aan te geven.


De cursus wordt onderverdeeld in niveaus.

Ben je helemaal nieuw in het hockey of heb je nog nooit training gegeven (een startende trainer dus), doe je de "start”-cursus. In deze cursus wordt je de beginselen van het trainen en coachen bijgebracht. Dat houdt in dat je leert hoe je een training opbouwt, hoe je je training het beste kan differentiëren en hoe je je ploeg zo gemotiveerd mogelijk houdt tijdens een wedstrijd.


Heb je reeds ervaring en/of wil je je verder verdiepen in het training geven, dan kan je starten met de "gevorderden”-cursus. In deze cursus zullen we dieper ingaan op het aanleren van bepaalde technieken en tactieken, een periodisering van het jaar leren maken, het idee achter een wisselbeleid en nog vele andere dingen gaan leren.


Beide cursussen bestaan uit 6 (of 8?) bijeenkomsten. Die zullen in de avonduren op de dinsdag- of donderdagavond worden gegeven. Zodra de inschrijvingen binnen zijn wordt hiervoor een rooster gemaakt.


Waarom meedoen aan de trainerscursus?

  • Training geven is ontzettend leuk en wordt nóg leuker met meer informatie!
  • Je krijgt inzicht in groepsprocessen en verrijkt jezelf met kennis.
  • Je krijgt een jas van "trainersopleiding Almere” om te dragen tijdens trainingen en wedstrijden
  • Bij succesvolle afsluiting van de cursus ontvang je een certificaat.
  • Het is geheel gratis!