Jongste Jeugd EFV

J8E1 - 5e op Hoofdklasse 8E Toernooi & 1e op Houten Invitatie Toernooi!

Nieuws afbeelding 3-7-2017
J8E1 heeft een prachtig hockeyseizoen afgesloten met een weekend vol hockey, 9 wedstrijden en maar liefst 5 shoot-out series in 2 invitatietoernooien.

De Almeerse was voor het eerst uitgenodigd om mee te doen aan het Hoofdklasse 8E toernooi op Rotterdam, een jaarlijks toernooi voor de 8E1 teams van de clubs die in de hoofdklasse spelen.

De Almeerse boys mochten het zaterdag in de poule opnemen tegen Den Bosch, HGC, Pinoké, Schaerweijde (winaar van editie 2016 en vervanger voor Tilburg) en Hurley. Van Pinoké en Schaerweijde werd gewonnen, tegen HGC gelijk gespeeld en van Hurley en Den Bosch, de latere finalisten, werd verloren.

In een shoot-out serie moest tegen Oranje-Rood, de nummer 3 uit de andere poule, worden gestreden om de 5e en 6e plek van het toernooi. Dankzij puik keeperswerk van Mees wisten onze jongens Oranje-Rood te verslaan waardoor wij eindigden op de 5e plek van dit top georganiseerd toernooi. Den Bosch heeft uiteindelijk het toernooi gewonnen door hurley in de finale te verslaan. Qui Vive won het duel om de 3e plaats van Kampong.

Na het toernooi hebben de jongens het wereldrecord hamburger-eten bij de Mac proberen te verbeteren. Thuisgekomen meteen naar bed, want de volgende dag volgde opnieuw een toernooi, 9:00 uur vezamelen, ditmaal in Houten.

Zondag dus het Houten Invitatie toernooi voor J8E1 teams, een Jongste Jeugd afscheidstoernooi voor teams die ekaar de afgelopen seizoenen, op het veld en in de zaal, vaak hebben getroffen. Deelnemers waren Houten, Huizen, SCHC, Laren en Almere. Naast een wedstrijd moest ook een shoot-serie worden genomen tegen elke tegenstander. En niet zomaar een shoot-out serie; Elke speler mocht 2 keer aanleggen, dus 18 shoot-outs per team per serie.

Drie van de 4 wedstrijden werden gewonnen, alleen Laren was net te sterk. De shoot-series, met Mees opnieuw als keeper, werden echter alle 4 gewonnen! Blijkbaar toch een Almeerse dingetje!!

Met 21 van de maximaal 24 punten eindigen onze mannen op de 1e plek. Laren werd 2e met 12 punten en Houten 3e met 11 punten. Opnieuw een goed georganiseerd toernooi; Bedankt Frans.

De opzet van dit toernooi, een wedstrijd en shoot-serie tegen elke tegenstander, moet zeker navolging krijgen. De jongens (maar ook de ouders en begeleiders) vonden het prachtig!!!

Tuinkruidenpad 4,
Sportpark KleinBrandt,