header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Heren1/Dames1

Einde seizoen carrousel

Nieuws afbeelding 29-6-2017

De één noemt het ‘de carrousel’ en de ander heeft het over ‘de stoelendans’, ik heb het over de wisselingen binnen Dames 1 en Heren 1. Elke jaar rond deze tijd vinden de gesprekken plaats over volgend seizoen. Als volleerde transfer specialisten praten we met de spelers over tactiek, speltype en posities… Onze spelers staan met passie voor hun club te spelen in het veld. Wat van belang is of ze passen in het team, qua spel, techniek en qua persoonlijkheid. Het grote voordeel is dat we veel van onze spelers al sinds de F’jes kennen. Niet voor niets heeft de Almeerse Hockey Club het hoogste percentage ‘eigen kweek’ in hun eerste teams spelen.

En ondanks dat je spelers graag wilt opnemen in het team, is het soms het moment dat je afscheid moet nemen. Gewoon omdat andere zaken ook belangrijk zijn; sommige willen tijd besteden aan het ontwikkelen van hun maatschappelijke carrière, gaan (of moeten) meer tijd in hun studie steken en andere willen meer tijd hebben voor het gezin. 
- Bij Dames 1 stoppen Britney Bollen, Esmeralda Molendijk en Maria van der Wolf.
- Bij Heren 1 stoppen Pasha Gademan, Huub de With, Joris Stigters, Justo Engelander en Stijn Veldhuizen. 


Maar voor een paar is stoppen niet stoppen bij de Almeerse, enkele blijven binnen de Almeerse actief, maar dan in een ander rol of bij een ander team. Via dit bericht willen wij de spelers bedanken voor hun tomeloze inzet bij trainingen en wedstrijden. Met behulp van jullie inzet staan beide teams in resp. de Overgangsklasse en de Hoofdklasse en dat is zeer bijzonder voor onze ‘jonge‘ club.


Ook bij de begeleiding zijn er veranderingen; bij Heren 1 stoppen Manager Wibo van der Meulen Kunee, Trainer/coach Alex Verga en Assistent trainer/coach Bart van der Wolf. Petje af voor deze mannen. Waar we bij de jongste jeugd het nog hebben over natte neuzen en kapotte knieën verzorgen, spelen bij de begeleiding van Heren 1 natuurlijk heel veel andere zaken; denk aan o.a. trainingen en wedstrijden voorbereiden, urenlang wedstrijd video’s analyseren, transport, verzorgen van wedstrijd- en trainingsmateriaal, regelen van trainingskampen en de daarbij horende accommodatie, ontvangen van scheidsrechters en bondsgedelegeerden en dat gedurende het hele seizoen, inclusief voorbereidingstijd in de zomer- en wintermaanden. Deze mannen stonden tijdens 2015-2016 aan de wieg (naar wat later bleek) van een historisch seizoen; in dat seizoen werd de Hoofdklasse bereikt. 


En nu?
Op dit moment zijn we, zoals eerder gemeld, bezig met gesprekken met bestaande spelers, doorgroei vanuit A-jeugd én met spelers van buitenaf. Pas kort voor de 1ste officiële seizoenswedstrijd moet de spelerslijst bij de bond ingeleverd worden, tot die tijd is nog alles mogelijk. Wel beloof ik dat als er ontwikkelingen zijn op de Almeerse transfer markt, wij dit als eerste aan jullie (leden en trouwe supporters) zal melden. 


Alvast een goede zomervakantie.


Namens het bestuur

Erik Engel
Bestuurslid Tophockey

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws