Wedstrijdverslag NK Jong Senioren

Nieuws afbeelding 26-6-2017
Zaterdag hebben wij mee mogen doen aan het NK Jong Senioren. We hadden ons, ondanks de een zware tegenslag (3 punten in mindering), geplaatst. Nadat JH1 in het seizoen 2014-2015 4e was geworden en vorig jaar 2e (finale verloren van Rood-Wit), was er maar één doel: landskampioen worden.

Aangekomen op Amersfoort begon de voorbereiding op de wedstrijden. Om 10:35 mochten wij aantreden tegen Oranje-Rood. OR begon sterk aan de wedstrijd en was al snel de bovenliggende partij, daar zij beter met de spanning om konden gaan. Dit resulteerde in een goal voor OR. Na een strafcorner en 3 grote kansen ging de bal er helaas niet in.
Einduitslag: Oranje-Rood – Almere (1-0).

In de tweede wedstrijd troffen we een "oude bekende” op het hoofdveld van Amersfoort; Phoenix. Phoenix heeft een stugge ploeg en we waren in de reguliere competitie dan ook niet verder gekomen dan tweemaal een gelijkspel. Ook op het NK was gelijkspel de einduitslag.
Einduitslag Almere – Phoenix (0-0).

Na de tweede wedstrijd was plaatsing voor de finale niet meer in eigen hand. We waren afhankelijk geworden van OR, die de tweede wedstrijd ook gewonnen had. De wedstrijd tegen Victoria móést gewonnen worden, anders was de finale volledig uit het zicht. Victoria brak vlak voor tijd snel uit en scoorde een absoluut wereldgoal. Eentje waarvan gezegd wordt dat je zo een maar één keer in je leven kan maken.
Einduitslag Almere – Victoria (0-1).

Na 3 keer op rij een remise te hebben gehad, zouden de laatste twee wedstrijden dan ook echt de laatste wedstrijd met dit team zijn voor meerdere spelers. Om het toernooi mooi af te sluiten was winst op Naarden en Flevoland toch wel vereist. Dit gebeurde! Naarden werd met 3-0 verslagen en ook Flevoland versloegen we met 2-0. Spelen met gevoel, iets waar wij heel goed in zijn!

Na een lange dag, met veel regen en zand, zijn we dan helaas geen landskampioen geworden, maar wel wederom een ervaring rijker en een team dat volgend jaar revanche gaat nemen om alsnog de landstitel binnen te slepen!

1.Alliance
2.Oranje-Rood
3.Phoenix
4.Scoop Delft

Dick Hovestadt

27-6-2017 @ 23:52:43 |Lekker jongens. Natuurlijk wil je winnen. Dit resultaat is eigenlijk ook erg mooi. Gefeliciteerd, Volgend jaar meer geluk.

Tuinkruidenpad 4,
Sportpark KleinBrandt,