Vacature Bestuurslid / Penningmeester

Nieuws afbeelding 10-4-2017
Met ingang van 1 juli 2017 (seizoen 2017/2018) is de Almeerse Hockey Club op zoek naar een nieuwe penningmeester. Wij zoeken een pragmatische financial die goed tegenwicht kan bieden in het bestuur en het geen issue vindt om bij tijd en wijlen met de voeten in de "modder” te staan op financieel vlak. Als bestuurslid draag je ook bij aan de verdere ontwikkelingen van de club.

Bestuurlijke ervaring is een pre en kennis van financiële administratie een vereiste.
Indien iemand zich op korte termijn voor de functie beschikbaar wil stellen, kan de kandidaat meelopen met de huidige penningmeester voor het inwerkproces.
Kerntaken zijn:
  • Financieel geweten van de club en belangrijke spil in het bestuur op gebied financiën.
  • Begrotingsproces begeleiden en vorm geven i.s.m. commissie en bestuur
  • Dagelijkse administratie wordt gevoerd door Administratiekantoor Hoogwoud van Haga [HvH]. In samenwerking met HvH wordt periodiek de administratie afgestemd en gecontroleerd.
  • Dagelijkse factuurverwerking gebeurt door de ondersteuner van de penningmeester;..
  • Diverse commissies worden ondersteund door een commissie-penningmeester. De belangrijkste zijn: Bar, Sponsoring en HR. HR inzake de maandelijkse salarisverwerking en uitbetaling van de vrijwilligersvergoeding.
  • Maandelijks maakt HvH een rapportage op die in bestuur wordt besproken. De penningmeester signaleert eventuele aandachtspunten in relatie tot de begroting.
  • Opstellen Jaarrekening. Als de administratie volledig is verwerkt, voert de penningmeester controle uit op de administratie.
  • Aan het eind van elk seizoen zal de kascommissie de gevoerde administratie op juistheid controleren;
  • Penningmeester licht de jaarrekening toe tijdens de ALV.
  • Penningmeester is aanspreekpunt qua financiën zowel binnen de club als naar externe partijen waaronder Gemeente Almere, Stichting Waarborgfonds, Stichting Seahoc en Belastingdienst.
Reacties op de vacature kunt u richten aan [email protected].