header foto header foto header foto header foto header foto
 

Vacatures

Voor een vereniging als de Almeerse Hockey Club is de inzet van vrijwilligers van wezenlijk belang. Zonder hen functioneert onze vereniging eenvoudigweg niet. Er zijn veel manieren waarop u de Almeerse kunt helpen. Wilt u zich niet het hele seizoen vastleggen, maar wel helpen "op projectbasis", dan is dat ook goed mogelijk. Elke commissie heeft dat soort klussen.

Van alle leden verwachten we dat ze twee vrijwilligersdiensten draaien. Een vrijwilligersdienst is een inzet van vier aaneengesloten uren die worden gemaakt onder professionele begeleiding. Voor jeugdleden (15 jaar en jonger) geldt dat hun ouder(s)/verzorger(s) de vrijwilligersdienst moeten maken. Uitgezonderd van vrijwilligersdiensten zijn de coaches, trainers en de bestuurs- en commissieleden.
 
Wanneer uw kind meedoet aan zaalhockey dan kan het gebeuren dat u wordt ingedeeld voor een zaal-wedstrijdtafeldienst. Deze dienst telt niet mee voor de vrijwilligersborg; deze is namelijk gekoppeld aan het reguliere lidmaatschap op het veld.

Wilt u meer informatie over vrijwilligerstaken, stuur dan een berichtje naar:  [email protected]

Vacature: Arbitrage   Begeleiding

Omschrijving 1 aankomende begeleider van jonge scheidsrechters

• Direct na het theoretische examen worden scheidsrechters begeleid. Begeleiders werken in een begeleidingsteam van 10 leden . Leden van het team worden ingezet bij de begeleiding van net geslaagde scheidsrechters.

• De begeleiding bestaat uit het bekijken van de pas beginnende scheidsrechters en het geven van aanwijzingen aan de jonge scheidsrechters over hun fluiten. Doel van de begeleiding is aankomende scheidsrechters op hun gemak te stellen en hen ervaring op laten doen met de basisregels en praktijk. Daarmee worden ze naar een beginnend fluitniveau gebracht.

• De junior begeleider heeft belangstelling voor het hockeyspel, heeft bij voorkeur zelf enige scheidsrechterservaring en wordt bij zijn werkzaamheden begeleid door de begeleidingscommissie.

• De begeleider wordt met documentatie ondersteund bij het begeleiden en heeft enkele keren per jaar een begeleidersavond.

• De begeleiders zijn de ogen en oren van de commissie: zij signaleren: talenten, probleemgevallen en aandachtspunten

“Het spreekt vanzelf dat een goede begeleiding, naast de opleiding die de aankomende scheidsrechters krijgen, belangrijk is voor het verkrijgen van kwalitatief goede scheidsrechters. Het zal duidelijk zijn dat niet ieder lid zich zal ontwikkelen tot een topscheidsrechter. Dat hoeft ook niet. De teams zijn al erg gebaat bij scheidsrechters die fatsoenlijk kunnen fluiten. Een juiste houding is belangrijker dan een volmaakt goed toepassen van de regels! Juist het aspect houding is erg moeilijk voor de jonge fluitist.

U als begeleider zal wellicht ook niet altijd alle regels goed toepassen. Dat spreekt voor zich. U kunt de aankomend scheidsrechter evenwel prima helpen bij de basis vaardigheden. Het gaat dan met name om zaken als houding, communicatie, positie, gedragsregels en het toepassen van de normale spelregels.”

Profiel
Aantal uren 0
 
Heb je vragen of wil je de functie graag hebben mail dan naar [email protected]