header foto header foto header foto header foto header foto header foto

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Begrippen en afkortingen  Aantal vragen: 7
 Communicatie  Aantal vragen: 3
 De huisregels  Aantal vragen: 7
 Gedragscode  Aantal vragen: 1
 Onze accommodatie  Aantal vragen: 7

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Onze accommodatie
Bereikbaarheid met de auto / openbaar vervoer
Per auto:
Komende vanuit de richting Amsterdam, de A6-Lelystad. Afslag (S101) Almere-Stad-West. Na het 6e verkeerslicht rechtsaf, afslag Kruidenwijk (13). Aan het eind van deze afrit rechtsaf de Muziekdreef op. Na ca. 1 km. vindt u aan uw rechterhand "Sportpark KleinBrandt" (ca. 200 meter voor het spoorwegviadukt).
U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein van het Sportpark KleinBrandt aan de Muziekdreef. Indien u uit postcode gebied 1312 komt kan het handig zijn om uw auto bij de Muziekschool / Moskee neer te zetten.
De auto parkeren langs het fietspad is niet toegestaan (politieverordening), de bekeuring is ca. € 65,=.

Per Openbaar Vervoer:
Met de trein Amsterdam - Lelystad tot station Muziekwijk. Onder het station door, rechtsaf de Accordeonstraat in, aan het eind linksaf de Clavecimbelweg op, eerste afslag rechts, aan rechterkant liggen de hockeyvelden.

Bereikbaarheid met fiets / brommer
De Almeerse is makkelijk bereikbaar met de fiets.

Alle fietsen en bromfietsen ( e.d.) moeten, zonder enige uitzondering, in de stalling geplaatst worden. Fietsen en bromfietsen kunnen dus nooit ergens anders op het terrein aanwezig zijn.

De Almeerse is niet verantwoordelijk voor diefstal van of beschadiging aan op het terrein geplaatste fietsen en brommers. Bezoekers en leden zijn zelf verantwoordelijk voor een deugdelijk slot. Het ontbreken ervan geeft niet het recht de fiets/brommer elders op het terrein te plaatsen.

Onze accommodatie.. een kostbaar bezit
Het complex bestaat uit het clubhuis en acht velden. De Almeerse heeft vier watervelden, één mini waterveld en drie zand ingestrooide kunstgrasvelden .
Onze velden zijn kostbaar én kwetsbaar. Op een bevuild veld (bijvoorbeeld door modder) loopt het water niet goed weg. Het vuil blijft drijven en zorgt voor verstopping. Gevolg is dat het water niet kan weglopen. Er blijven plassen water staan en het veld moet worden afgekeurd. Gevolg: een wedstrijd of training kan niet doorgaan en het veld moet worden hersteld (dat kost geld!). Dat willen we geen van allen.
En het is makkelijk te voorkomen: zorg dat er zo min mogelijk rommel en modder op het veld komt!

1. loop alleen op de daarvoor aangelegde stoepen. Loop niet over het gras of zand.
2. maak je schoenen schoon voor je het veld op gaat (afstampen). Doe dat niet vlak voor de ingang of wrijf je schoenen schoon met de schoenborstels.
3. op de velden mag alleen met hockey- of sportschoenen worden gelopen. Schoenen met noppen of hakken zijn verboden, ze beschadigen de grasmat.
4. gebruik de toegangspoorten (spring niet over het hek).
5. gebruik het veld alleen wanneer je op dat veld moet hockeyen. Je mag niet over het ene veld om naar een ander veld te gaan.
6 Roken op en nabij het veld is verboden.
7. Op de velden mag alleen water worden gedronken. Andere soorten drank is verboden omdat resten ervan vlekken achterlaten en schade kunnen aanrichten aan de grasmat.
8. Op de velden mag niet worden gesnoept.

Beregenen van de velden gebeurt UITSLUITEND door bevoegden. Het volgende is handig om rekening mee te houden:
Sproeien tijdens de rust of voor een wedstrijd/training duurt ca. 8 - 12 minuten. Zorg dat er geen spullen op de groene sproeikoppen staan.
Er mag niemand op het veld zijn tijdens het beregenen, met uitzondering van team en leiding. Zorg dus dat er geen personen binnen het hek staan (bijvoorbeeld "toeschouwers” die in de rust een balletje willen slaan).
Raak een werkende sproeier niet aan (met hand, bal, stick oid). Hierdoor ontstaat er tegendruk in de sproeiers waardoor ze uitvallen ivm beveiliging. De straal is zo krachtig dat een stick 'uit de handen geblazen kan worden' met alle gevolgen van doen.

Plattegrond
Klik hier voor de plattegrond van onze accomodatie

Toegang tot het complex
Het complex van de Almeerse is dagelijks geopend. Voor toegang tot het complex buiten de reguliere openingstijden neemt u contact op met [email protected]
Vergaderen in het clubhuis
Voor het gebruik van vergaderruimtes dient men vooraf een reservering te maken in de club agenda. Kijk eerst op de website bij de agenda of er ruimte beschikbaar is.

Voor een vergadering zijn de volgende ruimtes beschikbaar: de CHZ ruimte (beneden), de BusinessLounge, Bestuurskamer, Videoruimte en de kantine (allemaal boven). Ook de kleedkamers kunnen worden gebruikt.

Voor de ruimtes boven geldt dat de kantine officieel open moet zijn (Leidinggevende aanwezig). De kantinemedewerker kan op verzoek de betreffende ruimte openen en sluiten.
Een vergadering moet uiterlijk 23.15 eindigen (op grond van de Drank en Horecavergunning). Het spreekt voor zich dat de ruimtes na gebruik weer netjes worden achter gelaten.

Wat te doen bij een ontruiming van het clubhuis
1. Raak niet in paniek.
2. Volg altijd de instructies van de leidinggevenden (herkenbaar aan een geel hesje).
3. Verlaat DIRECT, ZONDER AARZELEN het clubhuis zodra het alarm afgaat (hard fluittoon die meerdere keren herhaald wordt).
4. Volg de groene vluchtweg markering. GA NIET DE BALKONS OP en GEBRUIK NOOIT DE LIFT.
5. Bent u op de eerste etage, verlaat het pand dan via de trappen en ga naar de verzamelplaats op het waterveld 3
6. Bent u op de begane grond, ga naar de verzamelplaats op het ABN veld 2.
7. Verlaat NIET het terrein.

Meer weten over hoe de Almeerse te werk gaat bij een brand, ontruiming etc? Dit staat in ons ontruimingsplan. In dit plan staat hoe een ontruiming wordt uitgevoerd, wie verantwoordelijk zijn, wat de vluchtroutes zijn etc.

Contactpersoon is Boudewijn Hoeneveld : 06-53416544