header foto header foto header foto header foto header foto
 

Tenue Almeerse HC

Kleding
Het Almeerse thuis-tenue bestaat uit: witte sokken, bordeaux broek/rok en wit shirt met een oranje- en een bordeaux-kleurige mouw.
Het Almeerse uit-tenue bestaat uit: donker blauwe sokken, bordeaux broek/rok en donkerblauw shirt met een oranje- en een bordeaux-kleurige mouw.
In het wedstrijdschema staat of bij een uitwedstrijd het uit-tenue wordt gedragen. Als speler is het altijd verstandig om beide tenues mee te nemen naar een wedstrijd. Het tenue van de Almeerse HC is vanaf september 2021 verkrijgbaar bij:

The Hockey Centre NL
Louis Armstrongweg 110 
1311RL Almere
085 - 0404869

Hockeysticks
Voor kinderen (jongste jeugd) die net lid zijn geworden en nog willen proberen of ze hockey een leuke sport vinden, zijn er leensticks in het clubhuis beschikbaar. 
Over een nieuwe stick kun je je het beste goed laten adviseren. Er zijn hockeysticks in heel veel soorten en maten en het hangt erg af van je leeftijd, lengte, eventuele plek in het veld of soort speler dat je bent welke stick perfect is voor jou. 
Wij raden aan om je te laten adviseren, en sticks uit te proberen bij bijvoorbeeld The Hockey Centre.

Hockeyschoenen
Hockey is een sport waarbij je veel moet draaien, keren, versnellen en afremmen. Goede hockeyschoenen zijn niet alleen nodig om al deze bewegingen optimaal uit te voeren, maar ook om blessures tegen te gaan. Demping, stabiliteit en grip zijn erg belangrijk om de korte, abrupte en snelle bewegingen die hockey kenmerken te kunnen maken. Om blaren door schuiven te voorkomen moet de pasvorm en de ventilatie van de hockeyschoen goed zijn. Tot slot moeten goede hockeyschoenen een klap van een stick of een hockeybal kunnen opvangen. Ook voor hockeyschoenen is het goed om je te laten adviseren.  Bezoek het liefst een winkel of showroom en laat je adviseren. 


Scheenbeschermers
Het dragen van scheenbeschermers is verplicht. 
Je kunt ze laten aanmeten, of direct bestellen bij The Hockey Centre NL

Gebitsbescherming
Het dragen van een bitje is verplicht. Ouders en spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het dragen van een bitje. Je hebt bitjes in allerlei soort, maten en prijscategorie├źn. Voor een "bitjes op maat" is er is twee keer per jaar een bitjes hapdag op de Almeerse. Let hiervoor op de aankondiging op de site.