header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Tenue Almeerse HC

Kleding
Het Almeerse thuis-tenue bestaat uit: witte sokken, bordeaux broek/rok en wit shirt met een oranje- en een bordeaux-kleurige mouw.
Het Almeerse uit-tenue bestaat uit: donker blauwe sokken, bordeaux broek/rok en donkerblauw shirt met een oranje- en een bordeaux-kleurige mouw.
In het wedstrijdschema staat of bij een uitwedstrijd het uit-tenue wordt gedragen. Als speler is het altijd verstandig om beide tenues mee te nemen naar een wedstrijd. Het tenue van de Almeerse HC is verkrijgbaar bij:

Sport2000 Sportpaleis
De Corridor 8
1315 VG Citymall Almere.

Hockeysticks
Voor kinderen (jongste jeugd) die net lid zijn geworden en nog willen proberen of ze hockey een leuke sport vinden, zijn er leensticks in het clubhuis beschikbaar. Overweegt u de aanschaf van een stick, laat u dan goed informeren over welke stick voor u of uw kind geschikt is. Er zijn namelijk sticks te koop in verschillende maten, materialen en gewichten.

Hockeyschoenen
Hockey is een sport waarbij je veel moet draaien, keren, versnellen en afremmen. Goede hockeyschoenen zijn niet alleen nodig om al deze bewegingen optimaal uit te voeren, maar ook om blessures tegen te gaan. Demping, stabiliteit en grip zijn erg belangrijk om de korte, abrupte en snelle bewegingen die hockey kenmerken te kunnen maken. Om blaren door schuiven te voorkomen moet de pasvorm en de ventilatie van de hockeyschoen goed zijn. Tot slot moeten goede hockeyschoenen een klap van een stick of een hockeybal kunnen opvangen. Sport2000 Sportpaleis heeft vele hockeyschoenen op voorraad die aan deze eisen voldoen.

Scheenbeschermers
Het dragen van scheenbeschermers is verplicht.

Gebitsbescherming
Het dragen van een bitje is verplicht. Ouders en spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het dragen van een bitje. Voor een "bitjes op maat" is er is twee keer per jaar een bitjes hapdag op de Almeerse. Let hiervoor op de aankondinging op de site.