header foto header foto header foto header foto header foto

Corona FAQ

Update 26 januari

Welke maatregelen zijn veranderd?

• Wedstrijden tegen andere clubs zijn weer toegestaan
  • Om het clubhuis te betreden is een coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapje verplicht. Er zijn uitzonderingen.
  • Sportkantines mogen open tot 22:0
  • Er is geen beperking in de groepsgrootte

FAQ:

Mag er weer publiek bij wedstrijden aanwezig zijn?

Publiek bij wedstrijden en trainingen is weer toegestaan. Wel moet er 1,5 meter afstand worden gehouden, ook langs het veld.

Moeten we een mondkapje dragen?

Mondkapjes zijn verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar wanneer je het clubhuis binnen gaat. Ook tijden een teambespreking in de kleedkamer. (Niet wanneer je gaat douchen)

Dus het clubhuis is open?

Het clubhuis is open. Voor de kantine gelden dezelfde regels als de horeca. We communiceren nog wanneer onze kantine weer open gaat.

Moeten trainers, coaches en scheidsrechters tijdens de wedstrijd/training een mondkapje dragen?

Tijdens de sportbeoefening is dit niet verplicht maar wordt dit wel geadviseerd.

Iedereen boven de 13 moet wel een mondkapje op wanneer ze het clubhuis betreden

Wanneer ik 1,5 meter afstand bewaren?

Het zit zo: Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

De 1,5 meter is verplicht, tenzij dit niet mogelijk is voor de sportbeoefening

Wanneer moet ik een corona toegangsbewijs laten zien?

Dit moet je doen als je 18 jaar en ouder wanneer je het clubhuis in gaat. Hier kan op gecontroleerd worden bij de ingang. Er zijn wel uitzonderingen voor vrijwilligers en werknemers. Publiek dat gaat kijken bij een wedstrijd en niet het clubhuis in gaat hoeft geen CTB te laten zien. Echter als je het clubhuis in gaat moet dit wel. Ook als je alleen maar naar de WC hoeft.

Dus ik hoef als trainer, speler, begeleider geen CTB te laten zien bij de ingang van het clubhuis?

Personen die beroepsmatig of bedrijfsmatig werkzaamheden aan het verrichten zijn generiek uitgezonderd van de CTB-verplichting. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, en alle voor die dag functioneel noodzakelijke vrijwilligers.

Wat moet ik doen als ik positief test op Corona?

Volg de adviezen van de GGD en ga in quarantaine. Meld je vervolgens af bij de coach die de besmetting doorgeeft aan de LCO

Wat moet ik doen als iemand uit mijn team positief is getest op het coronavirus?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om het advies te volgen van de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aan betrokkene aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en adviseren we een zelftest af te nemen op de dag van training of wedstrijd.

Ik heb alleen maar lichte klachten zoals verkoudheid of koorts. Mag ik dan toch komen hockeyen?

Nee, dat mag niet. Iedereen moet zich houden aan de overheidsregels en bij klachten zoals genoemd blijft een speler, begeleider, scheidsrechter of vrijwilliger thuis en laat je je testen

Mijn klas is in quarantaine maar ik ben zelf niet besmet. Mag ik dan wel hockeyen?

Als je zelf geen klachten hebt en niet positief bent getest op corona mag je in principe  gewoon komen hockeyen. Als club adviseren we dan wel om je dan op de dag van de training of wedstrijd jezelf even te testen met een zelftest. Bij een positieve uitslag of corona gerelateerde klachten blijf je natuurlijk thuis.