header foto header foto header foto header foto header foto

Corona FAQ

FAQ verantwoord hockeyen seizoen 2021-2022 update 25 sep 2021


Vanaf 25 september gelden er nieuwe regels rondom sporten en corona. Zo kunnen we op het complex de 1,5 meter loslaten. We vragen iedereen rekening te houden met sporters/bezoekers die zelf kwetsbaar zijn of die dierbaren hebben in hun omgeving met een kwetsbare gezondheid.


Wat zijn de basisregels ook alweer ? 

 1. Was vaak je handen met water en zeep
 2. Vermijd drukte
 3. Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
 4. Schudt geen handen

Wat verandert er na zaterdag 25 September?

 • We hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden
 • Bij locaties met gemengd gebruik (zoals onze sportkantine), kan de horecafunctie afgescheiden worden van de rest van de locatie.
 • Voor eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties geldt dat een CTB noodzakelijk is wanneer men het afgehaalde, of bestelde eten en drinken nuttigt in het afgescheiden horeca gedeelte

Dus: 

Wanneer heb ik een Coronatoegangsbewijs (CTB) ofwel de QRcode op de coronacheck app) nodig?

Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen het afgescheiden gedeelte van de bar, ons 'horecagedeelte'.


Wanneer hoef ik dan geen CTB te laten zien?

Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden gedeelte van de bar. Dus in het clubhuis achter de rood witte lijn en buiten op het terras en balkon. 


Moet ik een CTB laten zien bij binnenkomst van de club?

Alleen wanneer je zittend een consumptie binnen de afscheiding. Die kan alleen bij de bar gevraagd worden en dus zeker niet bij de ingang van het hek


Moeten we voor het kijken van Heren 1 en Dames 1 ook een CTB tonen?

Nee dat hoeft niet, dat is alleen nodig bij het bezoeken van wedstrijden die in de hoofdklasse gespeeld worden.


Dus ook publiek mag weer binnen 1,5 meter van elkaar staan bij trainingen en wedstrijden?

Ja dat mag weer. Maar probeer wel goed rekening met elkaar te houden. Er zullen nog steeds mensen zijn die liever op afstand blijven. Respecteer elkaar daarin.


Moet ik mij als speler/coach/begeleider/supporter van Almeerse op ons complex  ook registreren?

Nee dat hoeft helemaal niet meer, ook publiek hoeft zich niet meer te registreren


Hoeveel mensen mogen er op het complex komen?

Daar is geen restrictie voor, iedereen is weer welkom. Maar voor het nuttigen van consumpties binnen het gebied van de bar kan je dus gecontroleerd worden op je CTB.


Zijn deze regels voor alle hockeyclubs hetzelfde?

Nee, wij zien verschillen in richtlijnen bij andere clubs. Dit kan te maken hebben met andere gemeentelijke richtlijnen. Kijk dus altijd even goed naar de website van de club waar je moet spelen of gaat bezoeken. Lees en handel ook naar de richtlijnen en adviezen die op hun club complex staan.


Moeten kinderen en trainers/begeleiders afstand houden van elkaar?

Volwassen trainers en begeleiders hoeven geen 1.5 meter afstand  meer te houden tot elkaar en tot kinderen. 


Ik heb (lichte) klachten zoals verkoudheid of koorts. Wat moet ik doen?

Bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) mag je niet naar de training of wedstrijd. Blijf thuis en laat je gratis testen. Blijf  thuis totdat je de uitslag weet.


Ik ben positief getest, wat moet ik doen?

Blijf thuis en volg de aanwijzingen van de GGD. Als die adviseren dat je in quarantaine moet, blijf je thuis en neem je niet deel aan wedstrijden en/of trainingen. De GGD geeft aan wanneer je weer uit quarantaine mag.

Informeer je trainer/coach over je quarantaine en neem ook contact op met 

[email protected]  Meld daar even je naam, team en de situatie zodat de club op de hoogte is. Dit e-mailadres mag je ook delen met de GGD als zij contact met de Almeerse Hockeyclub willen.


Een van mijn spelers heeft het advies gekregen in quarantaine te gaan. Hij/zij heeft geen klachten en is erg goed. Mag deze speler als uitzondering toch meedoen aan wedstrijden en/of trainingen?

De Almeerse Hockeyclub en de KNHB adviseert dwingend alle overheids adviezen op te volgen. In dit geval gaat de betrokken speler in quarantaine en kan hij/zij gedurende die periode niet deelnemen aan wedstrijden en trainingen.


Iemand in mijn team is positief getest op corona, wat nu?

Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team.


Ik was scheidsrechter bij een (oefen)wedstrijd en nu hoor ik dat een van de spelers positief getest heeft op het coronavirus. Wat moet ik doen?

De GGD zal op basis van bron en contactonderzoek de positief geteste speler aangeven welke regels gaan gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven scheidsrechters tijdens een wedstrijd veel minder dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een speler en zal de GGD scheidsrechters zien als "overige niet nauwe contacten”. Je hoeft als scheidsrechter dus niet in quarantaine en als je als scheidsrechter tijdens de wedstrijd, waar kan, de afstand bewaakt, dan loop je ook weinig risico. Bewaak wel altijd je gezondheidssituatie goed en blijf thuis zodra één van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first en neem je verantwoordelijkheid!


Kunnen we carpoolen als we uit moeten spelen?

Ja, dat mag maar het advies is dat personen uit meerdere huishoudens vanaf 13 jaar met elkaar afspraken maken over het wel/niet dragen van een mondkapje.


Mogen kleedkamers gebruikt worden?

Ja, en er kan ook weer in alle kleedkamers gedouched worden.


Mag de jongste jeugd in de rust weer gezamenlijk fruit uitdelen en eten?

Voor 25 september werd geadviseerd dit niet te doen. Dat is nu niet meer het geval dus dit kan weer.


Wat kunnen we nog meer doen om besmettingen te voorkomen?

Als club adviseren we:


 • Cornermaskers in de rust en na de wedstrijd zoveel mogelijk schoon te maken met desinfectant
 • Om niet te drinken uit elkaars bidon
 • Je eigen fluit te gebruiken en er niet één te lenen of uit te lenen.
 • Jongste jeugd geen fruit beurten in te stellen
 • Check de site van de club waar je naar toe gaat bij een uitwedstrijd op richtlijnen en volg die op

Tot slot 


Help elkaar bij het naleven van deze richtlijnen en adviezen. We rekenen op jullie begrip, verantwoordelijkheid en medewerking.  Mochten er nog vragen zijn omtrent deze richtlijnen kan je die altijd stellen aan  [email protected]