header foto header foto header foto header foto header foto
 

Geschiedenis

De Almeerse Hockey Club is op 23 oktober 1979 opgericht door Cees van Baar. De vereniging groeit gestaag zowel in aantal leden als in prestaties. De club telt in 2017 circa 1350 leden en speelt inmiddels op diverse niveau's mee op het hoogste niveau in Nederland.

De eerste jaren was de Almeerse Hockey Club gehuisvest op een sportterrein in Almere Haven. Het clubhuis werd toen nog gedeeld met de tennis- en handbalvereniging. Doordat de drie verenigingen bleven groeien zijn zowel de handbalvereniging als de Almeerse Hockey Club verhuist naar haar huidige locatie: Sportpark Klein Brandt aan het Tuinkruidenpad in Almere. De tennisvereniging is nog steeds te vinden in Almere Haven.

De naam van het Sportpark Klein Brandt behoort toe aan de roeiers Roelof Klein  (7 juni 1877 - 13 februari 1960) en Fran├žois Brandt (27 december 1874 - 4 juli 1949). Beiden deden in 1900 mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Samen wonnen ze goud op het onderdeel 'twee met stuurman'. Klein en Brandt zijn daarmee de eerste twee Nederlandse olympisch kampioenen. Omdat Klein en Brandt geen idee hadden dat ze hadden meegedaan aan de olympische spelen, hebben ze hun hele leven in de veronderstelling geleefd dat ze in Parijs wereldkampioen waren geworden.


In 1992 werd het eerste kunstgrasveld voor de Almeerse Hockeyclub gerealiseerd. Dit kunstgrasveld werd feestelijk geopend door wethouder Dik Bos.
(Foto: Ton Kastermans)


Op 16 januari 1995 werd de verlichting voor de kunstvelden aangelegd zodat we vanaf dat moment ook in de avonden konden trainen. Later dat jaar, op 20 november, werd het nieuwe clubhuis opgeleverd.


(Foto: Boudewijn Hoeneveld)


Omdat de vereniging eind jaren 90 een stormachtige groei heeft doorgemaakt, werd dit clubhuis snel te klein. In de zomer van 2007 heeft Borren Staalenhoef Architecten aan het bestuur van de Almeerse haar visie gepresenteerd op de bouwplannen voor een nieuw clubhuis: een transparant, uitnodigend en functioneel gebouw.


(Foto: Henry Pieters)

De Almeerse Hockey Club beschikt inmidddels over een prachtige nieuwe accommodatie: een modern clubhuis, vier watervelden en één zandveld. Bij grote drukte kan de vereniging eenvoudig de beschikking krijgen over twee extra zandvelden.


Het lidmaatschap aan de Almeerse Hockey Club staat inmiddels voor meer dan alleen trainen en hockeywedstrijden spelen. Buiten het hockeyveld worden tal van activiteiten georganiseerd, zowel in teamverband maar ook buiten het teamverband om. Denk hierbij bijvoorbeeld aan clinics, een BBQ, een knutselmiddag, maar ook aan de jaarlijks terugkerende Jeugdfeesten, het Sinterklaasfeest, het Kerstdiner of Het Grote Weekend.